Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van 10% korting!
Word lid van onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van 10% korting!
Word lid van onze nieuwsbrief

De mooiste ringen met edelstenen

door Louisa
24 Juni 2024

Prachtige edelsteen ringen bij Leelavadee

Bij Leelavadee vind je de mooiste ringen met edelstenen die elke hand verfraaien. Onze edelstenen ringen zijn zorgvuldig ontworpen en vervaardigd met oog voor detail, gebruikmakend van hoogwaardige edelstenen in 925 sterling zilver.

Zirkonia ringen, een tijdloze keuze, stralen elegantie en klasse uit. Ze zijn betaalbaar en perfect voor verlovingsringen en bijzondere gelegenheden. Onze korund robijn ringen, met hun diepe rode tinten, zijn geliefd om hun passievolle uitstraling en energie.
Voor liefhebbers van de kleur groen bieden wij een prachtige selectie korund smaragd ringen. Deze ringen, met hun levendige groene kleur, symboliseren wedergeboorte en liefde. 

ringen met korund steen

Naast de klassieke zirkonia en korund stenen die vrijwel altijd worden gebruikt in fashion sieraden, biedt Leelavadee ook unieke keuzes met 100% echte edelsteen zoals amethist, topaas, maansteen, aquamarijn en opaal ringen. Een Amethist ring, met haar serene paarse tinten, brengt rust en balans. Topaas ringen zijn verkrijgbaar in een scala aan kleuren en staan bekend om hun helderheid en schittering. Aquamarijn ringen, met hun zachte blauwe glans, brengen een gevoel van vrede en sereniteit. Opaal ringen, met hun betoverende kleurenspel, voegen een artistiek en uniek element toe. Maansteen ringen zijn de meest populaire sieraden in onze webshop. En dat snappen wij wel!

Ontdek de veelzijdigheid en schoonheid van de ringen met natuursteen bij Leelavadee en vind het perfecte sieraad dat bij je past.

Welke edelstenen kunnen in een ring?

Bij het kiezen van edelstenen voor een ring zijn er tal van mogelijkheden die zowel de esthetische als symbolische waarde van het sieraad verhogen. Diamanten zijn de populairste keuze vanwege hun duurzaamheid en tijdloze elegantie. Ze staan symbool voor eeuwige liefde en zijn ideaal voor verlovingsringen en trouwringen. Maar echte diamanten zijn uitermate duur. Daarom biedt Leelavadee een mooi assortiment ringen met zirkonia. Dit is een steen met net zo'n een elegante uitstraling!

Saffieren, Smaragden en Robijnen hebben wij allen in de korund optie. De smaragd ring, de saffier en robijn ring met korund steen zijn uitermate geschikt voor sprankelende fashion sieraden. Met deze fraaie zilveren ringen met prachtige gekleurde stenen heb je een sieraad die bij elke outfit goed zal staan en voor iedereen betaalbaar is.

Andere populaire keuzes met 100% echte edelstenen zijn maansteen, labradoriet, larimar, amethist, topaas, aquamarijn en opaal. Amethist, met zijn paarse kleur, wordt gewaardeerd om zijn kalmerende eigenschappen. Maansteen en Labradoriet zijn stenen met een prachtige glans als je ze in het licht houdt. De scheurtjes en barstjes in de steen zijn kenmerkend voor de maansteen en labradoriet en laten direct zien dat het om echte natuursteen gaat. Het zijn stenen met zo veel charme!

ring met larimar

Welke edelsteen je ook kiest, het is belangrijk om rekening te houden met de hardheid en de symbolische betekenis om de perfecte ring te creëren die een leven lang meegaat.

Hoe weet je of edelstenen echt zijn?

Het bepalen of edelstenen echt zijn, vereist kennis en zorgvuldige inspectie. Echte edelstenen hebben vaak natuurlijke onvolkomenheden, zoals insluitsels of kleine imperfecties, terwijl synthetische of imitatiestenen vaak te perfect zijn. Je kunt een loep gebruiken om de steen nauwkeurig te bekijken.

Daarnaast kunnen professionele tests helpen. Een refractometer meet de brekingsindex van een edelsteen, die uniek is voor elk type edelsteen. Een dichroscoop kan helpen bij het identificeren van de optische eigenschappen, zoals de dubbele breking van sommige stenen.

De hardheid van de edelsteen kan ook een aanwijzing zijn. Dit kan worden getest met de Mohs-hardheidsschaal. Bijvoorbeeld, diamanten zijn de hardste edelstenen en kunnen niet worden bekrast door andere materialen.

Bij twijfel is het raadzaam om een gekwalificeerde edelsteen deskundige te raadplegen. Zij hebben de expertise en apparatuur om de echtheid van een edelsteen definitief te bepalen. Door deze stappen te volgen, kun je met vertrouwen genieten van je edelstenen.

Maansteen ringen van 925 zilver

Maansteen ringen van 925 zilver zijn een prachtige keuze voor iedereen die op zoek is naar een uniek en elegant sieraad. Maansteen, bekend om zijn mystieke glans en zachte iriserende kleurschakeringen, wordt vaak geassocieerd met vrouwelijke energie, intuïtie en emotionele balans. Wanneer deze bijzondere edelsteen wordt gecombineerd met 925 zilver, ontstaat er een sieraad dat zowel visueel aantrekkelijk als van hoge kwaliteit is. De maansteen ring is een van de meeste populaire ringen in onze sieraden webshop.

925 zilver, ook wel sterling zilver genoemd, bestaat voor 92,5% uit puur zilver en 7,5% uit andere metalen, meestal koper. Deze combinatie zorgt voor een duurzame en sterke legering, ideaal voor dagelijkse sieraden. De helderheid van het zilver complimenteert de subtiele glans van de maansteen, waardoor de ring een tijdloze elegantie uitstraalt.

ring met maansteen

Maansteen ringen zijn veelzijdig en passen bij verschillende stijlen en gelegenheden. Ze kunnen casual gedragen worden voor een beetje verfijning in het dagelijks leven of gecombineerd worden met formele outfits voor een chique uitstraling. Bovendien wordt maansteen vaak gezien als een gelukssteen en een beschermende talisman, wat het een betekenisvol cadeau maakt voor geliefden.

Bij het kiezen van een maansteen ring van 925 zilver, investeer je in een sieraad dat niet alleen mooi is, maar ook een diepere spirituele betekenis heeft. Wij bieden een scala aan maansteen ringen, van heel klein to super groot en van modern en minimalistisch tot Bali stijl bewerkt. Ontdek de betoverende collectie maansteen ringen van Leelavadee Jewelry en vind de perfecte ring die bij jouw stijl past.

Gouden ringen met de mooiste edelstenen

Gouden ringen met de mooiste edelstenen zijn een perfecte manier om luxe en elegantie aan je sieraden collectie toe te voegen. De tijdloze aantrekkingskracht van goud met de schitterende schoonheid van edelstenen is groot maar niet voor elke portemonnee weggelegd. Daarom bieden we bij Leelavadee een mooie collectie goldplated ringen met edelsteen. De ring krijgt door een klein laagje goud de luxe uitstraling van een gouden ring maar is vele male goedkoper.

Sinds 2024 heeft de online shop van Leelavadee een collectie vergulde ringen met edelsteen toegevoegd. Met deze gold plated ringen kunnen wij nu ook iedereen die houdt van gouden ringen een prachtige en betaalbare ring aanbieden. Bij het kiezen van een vergulde ring met een edelsteen, investeer je in een sieraad dat visueel verbluffend is. Ontdek de betoverende collectie gouden ringen met edelstenen en vind het perfecte sieraad dat je elegantie benadrukt en je uitstraling versterkt.

gouden ringen met edelsteen

Grote ringen met edelsteen

Grote ringen met edelsteen zijn een opvallende keuze voor iedereen die houdt van een statement ring. Deze ringen trekken direct de aandacht en voegen een luxe uitstraling en elegantie toe aan elke outfit. Of je nu kiest voor een cabochon geslepen maansteen of een zomerse larimar edelsteen, grote edelsteen ringen zijn altijd een indrukwekkende keuze. Grote ringen met een grote edelsteen zijn perfect voor een gedurfde, krachtige look.
Bij het kiezen van grote ringen met edelsteen, investeer je in een sieraad dat niet alleen esthetisch verbluffend is, maar ook een blijvende waarde en diepere betekenis heeft. Ontdek de diverse en betoverende collectie grote edelsteen ringen en vind het perfecte sieraad dat jouw stijl en elegantie versterkt.
Grote ringen met grote stenen zijn niet alleen voor veel vrouwen een fashion musthave maar ook mannen zijn hier dol op. De meeste ringen kunnen zowel door dames als door heren worden gedragen.
De grote maten ringen zijn er voor dames én heren.

grote ring met edelsteen

Ring met groene steen

Een ring met een groene steen is een prachtige en betekenisvolle keuze voor elke sieraden liefhebber. Groene edelstenen zoals smaragd, peridot, en groene toermalijn stralen een unieke charme en levendigheid uit, waardoor ze opvallen en bewondering oogsten.

Smaragden, met hun diepe en rijke groene kleur, wordt veel gekozen vanwege hun tijdloze elegantie en associatie met wedergeboorte, liefde, en groei. Deze edelstenen werden door de eeuwen heen gedragen door royalty en beroemdheden, wat de status als luxe sieraad versterkt.

Peridoot, bekend om zijn heldere en sprankelende groene tint, brengt een gevoel van frisheid en energie. Deze steen wordt vaak geassocieerd met positiviteit, welzijn en geluk, waardoor het de perfecte keuze is voor diegenen die een symbolisch en betekenisvol sieraad zoeken.

Groene toermalijn is een veelzijdige edelsteen die een prachtig kleurenspectrum biedt van lichte tot donkere groentinten. Deze steen staat bekend om zijn kalmerende en helende eigenschappen, wat bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht.

Ringen met groene stenen passen bij diverse stijlen en gelegenheden, van casual tot formeel. Ontdek onze bijzondere collectie en vind de perfecte ring die staat voor jouw stijl en persoonlijkheid.

ring met groene garnet ring met groene steen

Een turquoise ring past goed bij de zomer vanwege de levendige en frisse groene of blauwe kleur, die doet denken aan de zee en de heldere zomerlucht. Turquoise straalt een gevoel van rust en verfrissing uit, wat ideaal is voor zonnige dagen en vakanties. Bovendien past turquoise mooi bij zomerse kledingstijlen en lichte, luchtige outfits. De steen staat bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen, waardoor het een symbolisch en betekenisvol accessoire is. Met een turquoise ring voeg je kleur en zomerse flair toe aan jouw unieke summer-look.

ring met echte turquoise edelsteen

Er wordt echter ook veel 'nep' turquoise in sieraden gebruikt. Veel zogenaamde 'turquoise' sieraden op de markt zijn eigenlijk andere stenen zoals howliet of magnesiet, die zijn geverfd om op turquoise te lijken. Soms wordt zelfs kunststof of gereconstrueerd materiaal gebruikt. Echte turquoise is relatief zeldzaam én kostbaar, waardoor vervalsingen aantrekkelijk zijn voor producenten die goedkope alternatieven willen aanbieden. Het is dus wel belangrijk om sieraden van betrouwbare verkopers te kopen. Bij Leelavadee hebben wij beide varianten in de shop. De echte stenen zijn duur en daardoor zal een sieraad met een echte turkoois steen ook duurder uitvallen dan een sieraad met een synthetische steen. Omdat het een erg gewilde kleur is voor in sieraden, met name in de zomer, hebben wij toch enkele ringen met niet echte turquoise steen in ons assortiment opgenomen. Als de steen niet 100% echt is zal dit beschreven staan in de omschrijving bij het product. Zo weet jij altijd zeker of je te maken hebt met een echte turkoois natuursteen ring of een ring met een synthetische steen. 

De mooiste sterrenbeeld sieraden
door Louisa
19 September 2024
Lees meer
Stoere dames ringen
door Louisa
31 Juli 2024
Lees meer
De mooiste ringen met edelstenen
door Louisa
24 Juni 2024
Lees meer